- Odwiedziny: 1417010
- Do końca roku: 27 dni
- Do wakacji: 200 dni
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Błędowie
-
Statystyki
-
Kalendarium
Poniedziałek, 2023-12-04
Imieniny: Barbary, Hieronima
Jadłospis
Jadłospis przedszkola poniżej jadłospisu szkoły.
Jadłospis. Szkoła od dn. 04.12 - 08.12.2023r.
Poniedziałek , 04.12.2023 r. | ||
Obiad | ||
1. Zupa minestrone z zieleniną- 340.00g ( zboża zawierające gluten, seler, mleko łącznie z laktozą), składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa, Marchew, Fasolka szparagowa mrożona, Pomidor, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Masło extra, Pietruszka liście 2. Kompot - 200.00g ( Gluten)składniki: Woda wodociągowa , Jabłko, Mieszanka owocowa mrożona, Cukier 3. ------------------------------------------------ 4. Pierogi ze szpinakiem- 100.00g ( zboża zawierające gluten , mleko łącznie z laktozą) [składniki: 100g gotowego produktu zawiera 50% szpinak, mąka pszenna, 16% ser twarogowy, cebula, olej rzepakowy, czosnek, pieprz naturalny, sól, ] 5. Pierogi z serem - 150.00g( zboża zawierające, mleko łącznie z laktozą) [składniki: skład w 100g gotowego produktu; ser twarogowy 40%, mąka pszenna, woda, olej słonecznikowy, skrobia, sól] 6. Chleb pszenno-żytni- 10.00g( zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 7. Chleb z ziarnami- 10.00g ( zboża zawierające gluten)[składniki: ziarna słonecznika, mąka pszenna graham, mąka pszenna, siemię lniane, cukier, sól, gluten pszenny, mąka żytnia, kwas żytni] 8. Mandarynka – 50.00g |
Wtorek, 05.12.2023 r. |
Obiad |
1. Ziemniaki - 290.00g |
środa, 06.12.2023 r. |
Obiad |
1. Kompot - 200.00g składniki: (seler)Woda wodociągowa, Jabłka, Owoce mrożone 2. Chleb pszenno-żytni- 10.00g( zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 3. Chleb z ziarnami- 5.00g ( zboża zawierające gluten)[składniki: ziarna słonecznika, mąka pszenna graham, mąka pszenna, siemię lniane, cukier, sól, gluten pszenny, mąka żytnia, kwas żytni] 4. Makaron świderki - 90.00g 5. Gulasz wieprzowy- 120.00g (gluten), składniki mięso od szynki, woda wodociągowa, cebula, mąka wieloziarnista 6. Ogórek - 80.00g 7. Zupa kapuśniak z zieleniną- 330.00g( seler, mleko łącznie z laktozą) składniki: Ziemniaki, Marchew, Kapusta kwaszona, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Masło ekstra, Pietruszka liście |
czwartek, 07.12.2023 |
obiad |
1. Kompot - 200.00g ( seler) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka owoców mrożonych, Cukier 2. Mięso od szynki- 87.00g 3. Chleb pszenno- żytni- 10.00g ( zboża zawierające gluten)[składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 4. Chleb z ziarnami= 5.00g ( zboża zawierające gluten)[składniki: mąka żytnia, sól, drożdże, słonecznik, siemię lniane, otręby żytnie] 5. Kasza jęczmienna perłowa- 65.00g ( zboża zawierające gluten) 6. Sos - 55.00g składniki: ( zboża zawierające gluten)Woda wodociągowa, Cebula, Mąka wieloziarnista 7. Surówka z ogórkiem zielonym z papryką z kapustą pekińską i jogurtem naturalnym- 120.00g( mleko łącznie z laktozą) składniki: Kapusta pekińska, Ogórek, Papryka czerwona, Jogurt naturalny, Cukier 8. Zupa grochowa z zieleniną- 350.00g ( seler, mleko łącznie z laktozą)składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa , Groszek zielony mrożony, Marchew, Seler korzeniowy, Pietruszka korzeń, Por, Masło extra, Pietruszka liście, Czosnek |
piątek, 08.12.2023 r. |
obiad |
1. Ziemniaki - 270.00g 2. Kompot - 200.00g ( seler)składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone, Cukier 3. Miruna- 90.00g ( ryba) 4. Panierka - 30.00g ( zboża zawierające gluten, Jaja)składniki: Jaja, Olej rzepakowy, Bułka tarta, Mąka kukurydziana 5. Koper ogrodowy- 9.71g 6. Orzechy nerkowca- 5.00g ( orzech) 7. Zupa buraczkowa z zacierkami z zieleniną- 350.00g ( seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko łącznie z laktozą), składniki: Woda wodociągowa, Burak, Marchew, Zacierka, Por, Seler korzeniowy, Pietruszka korzeń, Cytryna, Masło extra, Pietruszka liście, Czosnek 8. Królewski bukiet warzyw - 120.00g( seler), [składniki: skład; brokuł, kalafior, marchew] 9. Banan - 90.00g |
Uwaga ; kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie
Pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenów, wykaz alergenów mogących
wystąpić przy przygotowywaniu posiłków do wglądu obok jadłospisu , lub u kierownika kuchni
Dyrektor Kierownik Kucharka
Jadłospis. Przedszkole od dn. 04.12 - 08.12. 2023r.
Poniedziałek, 04.12.2023 r. |
||
śniadanie |
Obiad |
podwieczorek |
1. Płatki ryżowe na mleku - 180.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Płatki ryżowe 2. Herbata czarna bez cukru - 192.58g składniki: Woda wodociągowa , Herbata czarna w torebkach 3. Chleb pszenno-żytni- 40.00g ( Zboża zawierające gluten), składniki; mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól , naturalny zakwas żytni 4. Pomidor - 25.00g 5. Chleb z ziarnami- 10.00g (Zboża zawierające gluten, Nasiona sezamu i produkty pochodne), składniki; mąka pszenna , woda, mieszanka wieloziarnista, (płatki żytnie, jęczmienne, owsiane, siemię lniane, nasiona sezamu, nasiona słonecznika), mąka żytnia, drożdże 6. Sałata - 5.00g 7. Cukier - 5.00g 8. Masło extra- 4g (Mleko, łącznie z laktozą) 9. Cytryna - 1.92g 10. Ogórek - 30.00g , papryka -5.00g 11. Żywiecka -20.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne, dwutlenek siarki) [składniki: 100g gotowego produktu stanowi 84,6% g mięsa wieprzowego] |
1. Woda z cytryną z miodem - 250.00g składniki: Woda wodociągowa , Cytryna, Miód 2. Pierogi z soczewicą - 120.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten),składniki: soczewica 40%, pieczarki 3%,kapusta kwaszona, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, woda, olej rzepakowy, cebula, natka pietruszki, czosnek, przyprawy naturalne, jaja 3. Jogurt naturalny - 50.00g mleko łącznie z laktozą 4. Zupa krupnik z zieleniną- 250.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Ziemniaki, Marchew, Wieprzowina szynka surowa, Pietruszka korze, Seler korzeniowy, Por, Kasza jaglana, Pietruszka liście 5. -------------- 6. Orzechy włoskie - 5.00g (Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne) |
1. Bułka grahamka - 5.00g (Zboża zawierające gluten), składniki: mąka pszenna razowa, mąka żytnia, woda, drożdże, sól 2. Marchew -5.00g, ogórek kwaszony 20.00g 3. Herbata owocowa - 200.00g składniki: Woda wodociągowa , Herbata owocowa w torebkach 4. Bułka kajzerka- 25.00g (Zboża zawierające gluten), Skład; mąka pszenna, cukier, drożdże, woda, sól, 5. Masło extra - 1.92g (Mleko, łącznie z laktozą) 6. Ser żółty-10.00g( mleko łącznie z laktozą) 7. Dżem - 5.00g |
Wtorek, 05.12.2023 r. |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
1. Płatki jęczmienne na mleku - - 170.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Płatki jęczmienne 2. Herbata czarna bez cukru - 172.76g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 3. Kiwi - 30.00g 4. Chleb pszenno-żytni- 35.00g ( Zboża zawierające gluten, składniki; mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól 5. Ogórek kwaszony- 30.00g 6. Chleb żytni s- 10.00g (Zboża zawierające gluten, i produkty pochodne), składniki mąka żytnia z pełnego przemiału, słonecznik, miks pełne żyto, siemię lniane, woda, drożdże, sól 7. Cukier - 5.00g 8. Masło extra osełka -5.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 9. Cytryna - 1.83g 10. Papryka-5.00g 11. Szynka - 20.00g( soja, gluten, gorczyca, dwutlenek siarki, mleko łącznie z laktozą, seler), skład 100g produktu stanowi 60,7% łopatka wieprzowa 12. Pomidor- 25.00g 13. Orzechy włoskie - 5.00g (Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne) |
1. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone, Cukier 2. Ziemniaki średnio- 180.00g 3. Koper ogrodowy - 1.83g 4. Rosół wywar- 200.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Marchew, Pietruszka korzeń, Por, Seler korzeniowy, Cebula, Pietruszka liście 5. --------------- 6. Udko kurczaka - 70.00g 7. Makaron wałkowany 5 jajeczny - 25.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) 8. Fasolka szparagowa – mrożona- 30.00g (Seler i produkty pochodne) 9. Marchew mini - 20.00g (Seler i produkty pochodne) , brokuł -20.00g , sezam- 1.00g |
1. Bułka kajzerka- 25.00g ( Zboża zawierające gluten).Skład; mąka pszenna typ 500, cukier, drożdże, woda, olej roślinny, sól, 2. Jajecznica - 60.00g (Jaja i produkty pochodne) składniki: Jaja, Olej rzepakowy 3. Cykoria - 4.76g 4. Herbata owocowa - 200.00g składniki: Woda wodociągowa , Herbata owocowa w torebkach 5. Pomidor - 19.05g 6. Masło extra - 2.35g (Mleko, łącznie z laktozą) 7. Bułka grahamka - 5.00g ( Zboża zawierające gluten, ). Skład; mąka pszenna razowa, mąka żytnia, woda, drożdże, tłuszcz roślinny, sól 8. Kawa zbożowa na mleku- 150.00g( mleko łącznie z laktoza, gluten) 9. Szczypiorek - 2.00g |
środa , 06.12.2023 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kakao na mleku- 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Kakao 2. Herbata czarna bez cukru- 181.42g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 3. Banan -60.00g 4. Bułka kajzerka- 40.00g ( Zboża zawierające gluten). Skład; mąka pszenna typ 500, cukier, drożdże, tłuszcz roślinny, woda, sól, 5. Ser żółty - 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 6. Bułka grahamka - 10.00g (gluten i pochodne). Skład; mąka pszenna razowa, mąka żytnia, woda, drożdże, olej roślinny, sól 7. Papryka czerwona - 4.76g 8. Sałata - 4.76g 9. Dżem owocowy- 4.00g 10. Cukier- 5.00g 11. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 12. Cytryna - 1.81g 13. Pomidor- 25.00g |
1. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone 2. Kasza gryczana- 40.00g 3. Surówka z kiszonej kapusty - 80.00g (składniki: Kapusta kwaszona , Marchew, Cukier, Olej słonecznikowy) 4. Sos do mięsa - 30.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Woda wodociągowa, Cebula, Mąka żytnia 5. Barszcz ukraiński z fasolą i zieleniną - 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Ziemniaki, Burak, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Fasola biała nasiona suche , Jogurt naturalny, Masło śmietankowe, Cytryna , Pietruszka liście 6. Wołowina - 60.00g |
1. Herbata owocowa - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach, mleko -100.00g ( mleko łącznie z laktozą) 2. Gofry - 80.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna typ 450, Woda wodociągowa, Jaja, Olej rzepakowy, Cukier, sól z potasem o obniżonej zawartości sodu 3. Cykoria - 5.00g 4. Bita śmietana (18%) - 20.00g ( Mleko, łącznie z laktozą) 5. Mandarynki - 10.00g 6. Kiwi - 20.00g 7. Winogrona - 20.00g |
czwartek , 07.12.2023 r. | ||
śniadanie | Obiad | podwieczorek |
Płatki owsiane na mleku - Chleb pszenno-żytni- 40.00g Chleb słonecznikowy- 10.00g Rzodkiewka - 7.00g Cukier - 5.00g Masło extra osełka - 4g Cytryna - 1.85g Pomidor- 25.00g Sałata- 4.67g Ogórek- 30.00g Ogonówka -20.00g (Soja i |
1. Surówka z buraczka z kapusta kwaszoną z olejem słonecznikowym - 80g składniki: Burak, Kapusta kwaszona , Olej słonecznikowy 2. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone 3. Fasolka po bretońsku - 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Fasola biała nasiona suche , Kiełbasa [składniki: 100g produktu uzyskano z 78,3% mięsa; mięsa wieprzowego ], Cebula, Koncentrat pomidorowy, Pietruszka liście , Czosnek 4. Klopsy ryżowe ze szczypiorkiem - 150.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Woda wodociągowa, Ryż biały , Jaja, Bułka tarta, Olej rzepakowy, Cebula, Szczypiorek 5. Mięso z piersi kurczaka w sosie koperkowym- 100.00g( gluten, mleko łącznie z laktozą)skład; mięso z piersi kurczaka, woda wodociągowa, koper ogrodowy, jogurt naturalny, mąka wieloziarnista, masło śmietankowe |
Herbata owocowa - 150g Marchew- 10g Snack wafel zbożowo- Serek owocowy- |
Piątek, 08.12.2023 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kasza manna na mleku- 181.54g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki, Mleko, Kasza manna 2. Herbata czarna bez cukru- 200g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 3. Polędwica- 20.00g (Soja i produkty pochodne, gluten, gorczyca, dwutlenek siarki, mleko, seler) składniki: mięso z szynki wieprzowej 67,6%, skrobia, sól, przyprawy 4. Chleb pszenno-żytni- 30.00g (Zboża zawierające gluten), składniki; mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól 5. Chleb z ziarnami- 10.00g (Zboża zawierające gluten), składniki; mąka pszenna, woda, mieszanka wieloziarnista, (płatki żytnie, jęczmienne, owsiane, siemię lniane, nasiona słonecznika), mąka żytnia , drożdże 6. Cukier - 5.00g 7. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 8. Cytryna- 1.72g 9. Ogórek - 30.00g 10. Pomidor - 25.00g 11. Cykoria 5.00g, papryka- 5.00g |
1. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone 2. Ziemniaki - 180.00g 3. Miruna - 50.00g (Ryba) 4. Surówka z kapusty czerwonej z porem z sosem jogurtowo- majonezowym - 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Kapusta czerwona, Por , Jogurt naturalny, Majonez, Cytryna, Cukier 5. Olej rzepakowy- 9.00g 6. Dodatki do kotleta mielonego- 20.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Otręby owsiane, Cebula, Bułka tarta, Jaja, Czosnek 7. Zupa pieczarkowa z makaronem z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Marchew, Pieczarka, Makaron, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Jogurt naturalny, Masło śmietankowe, Pietruszka liście |
1. Herbata owocowa - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Kakao na mleku - 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 3. Ciasto biszkoptowe z jabłkami - 100.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Jabłko, Jaja, Mąka pszenna typ 450, Cukier 4. --------------- |
Uwaga!!! ---- kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie, pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenu, w załączniku obok jadłospisu jest wykaz występujących w zakładzie alergenów przy produkcji potraw
Dyrektor Kierownik Kucharka