- Odwiedziny: 1646832
- Do końca roku: 287 dni
- Do wakacji: 94 dni
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Błędowie
-
Statystyki
-
Kalendarium
Wtorek, 2024-03-19
Imieniny: Aleksandryny, Józefa
Jadłospis
Jadłospis przedszkola poniżej jadłospisu szkoły.
Jadłospis. Szkoła od dn. 18.03.2024 r. - 22.03.2024 r.
Poniedziałek , 18.03.2024 r. | ||
Obiad | ||
1. Woda z cytryną z miodem - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Cytryna, Miód 2. Naleśniki biszkoptowe- 180.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Mąka pszenna, Jaja 3. Olej rzepakowy- 15.00g 4. Ser twarogowy półtłusty - 75.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Cukier - 15.00g 6. Chleb pszenno -żytni - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 7. Orzechy włoskie - 9.00g (Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne) 8. Chleb z ziarnami- 5.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: ziarna słonecznika, mąka pszenna graham, mąka pszenna, siemię lniane, cukier, sól, gluten pszenny, mąka żytnia, kwas żytni] 9. Truskawki mrożone - 50.00g ( Seler i produkty pochodne) 10. Zupa kalafiorowa z zieleniną- 350.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Kalafior, Marchew, Pomidor, Seler korzeniowy, Pietruszka korzeń, Por, Woda wodociągowa, Mięso od szynki b/k, Jogurt naturalny [ Składniki , żywe kultury bakterii jogurtowych, wyprodukowano bez stosowania GMO], Mleko, Pietruszka liście |
Wtorek, 19.03.2024 r. |
Obiad |
1. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone, Cukier 2. Ziemniaki - 280.00g 3. Koper ogrodowy- 1.77g 4. Rosół (wywar warzywny)- 300.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Cebula, Pietruszka liście 5. Makaron- 35.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) 6. Szarlotka (wypiek własny) - 100.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Jabłko, Mąka pszenna, Jaja, Cukier, Masło extra, Jogurt naturalny, Skrobia ziemniaczana 7. Udko z kurczaka- 50.00g 8. Wołowina. b/k zrazowa- 70.00g 9. Fasolka szparagowa mrożona - 100.00g (seler i produkty pochodn, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) |
środa, 20.03.2024 r. |
Obiad |
1. Kompot - 250.00g (Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda |
czwartek, 21.03.2024 r. |
obiad |
1. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda |
piątek, 22.03.2024 r. |
obiad |
1. Ziemniaki - 270.06g |
Uwaga ; kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie
Pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenów, wykaz alergenów mogących
wystąpić przy przygotowywaniu posiłków do wglądu obok jadłospisu , lub u kierownika kuchni
Dyrektor Kierownik Kucharka
Jadłospis. Przedszkole od dn. 18.03.2024 r. - 22.03.2024 r.
Poniedziałek, 18.03.2024 r. |
||
śniadanie |
Obiad |
podwieczorek |
1. Chleb mieszany- 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 2. Chleb z ziarnami- 9.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: ziarna słonecznika, mąka pszenna graham, mąka pszenna, siemię lniane, cukier, sól, gluten pszenny, mąka żytnia, kwas żytni] 3. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 4. Ogórek- 30.00g 5. Cukier - 5.00g 6. Cytryna- 1.85g 7. Herbata czarna - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 8. Gruszka - 40.00g 9. Polędwica - 20.00g (Białko sojowe, Gluten, mleko, jaja, seler, sól, przyprawy]66% na 100g gotowego produktu stanowi mięso wieprzowe 10. Płatki kukurydziane na mleku- 190.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Płatki kukurydziane 11. Pomidor - 20.00g , sałata 12. Sałata- 4.67g |
1. Placki z jabłkami - 170.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Jabłko, Mleko, Mąka pszenna, Jaja, Drożdże 2. Olej rzepakowy- 10.00g 3. Barszcz biały z ziemniakami z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Ziemniaki, Zakwas, Kurczak tuszka, Woda wodociągowa, Mleko, Mąka pełnoziarnista, Cebula Pietruszka liście, Czosnek 4. Mus - 100g, jabłko, ryż, cynamon,[składniki: mus jabłkowy z dodatkiem ryżu i cynamonu, bez dodatku cukru, składniki; przecier z jabłek 80%, sok jabłkowy zagęszczony 14,8%, kaszka ryżowa 5%, cynamon mielony, witamina C] , 5- woda z miętą z miodem z cytryną -200.00g |
1. Herbata owocowa - 150.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Zapiekanka z szynką z serem z warzywami - 70.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne, Orzechy (orzech pistacjowy)) składniki: kajzerka [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier], Szynka jak domowa, Ser żółty, Papryka czerwona, Ogórek kwaszony 3. Banan- 40.00g |
Wtorek, 19.03.2024 r. |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
1. Chleb mieszany-34.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 2. Chleb żytni- 8.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka żytnia, sól, drożdże, słonecznik, siemię lniane, otręby żytnie] 3. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 4. Cukier- 5.00g 5. Cytryna - 2.09g 6. Herbata czarna - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 7. Pomidor - 20.00g 8. Kiwi - 40.00g 9. Płatki jęczmienne na mleku- 180.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Płatki jęczmienne 10. Kiełbasa żywiecka - 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne, białko sojowe) 11. Sałata -5.52g 12. Ogórek 30.00g , papryka -5.00g |
1. Ziemniaki - 200.00g 2. Koper ogrodowy-- 2.21g 3. Rosół (Wywar) - 200.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Marchew, Pietruszka korzeń, Por, Seler korzeniowy, Cebula, Pietruszka liście 4. Makaron- 25.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) 5. Brukselka z masłem - 40.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne, jaja, soja, gluten, gorczyca, sezam) składniki: Brukselka, Masło śmietankowe, Cytryna, Sezam 6. Mini marchewki z sezamem - 40.00g (Nasiona sezamu i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, seler, gorczyca) składniki: Marchewka mini, Cytryna, Sezam 7. Udko kurczaka - 80.00g 8. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa, [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] |
1. Rzodkiewka - 10.51g 2. Kawa zbożowa na mleku - 150.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Kawa 3. Drożdżówka - 50.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, cukier, jaja, drożdże, mleko w proszku, sól] |
środa , 20.03.2024 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kakao na mleku - 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Kakao 2. Bułka grahamka - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna graham, mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól] 3. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 4. Ser żółty - 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Papryka czerwona- 9.08g 6. Cukier- 5.00g 7. Cytryna -1.89g 8. Herbata czarna - 188.70g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 9. Kajzerka - 40.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier] 10. Sałata- 4.71g 11. Pomidor -30.00g 12. Banan- 50.00g |
1. Sos - 50.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Woda wodociągowa , Cebula, Mąka pełnoziarnista, Olej rzepakowy 2. Surówka z pora, papryki i jabłka z sosem jogurtowo- majonezowym - 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Jabłko, Por, Papryka czerwona, Jogurt naturalny, Majonez, Cukier 3. Kasza gryczana- 40.00g 4. Wołowina. b/k zrazowa - 60.60g 5. Zupa warzywna z soczewicą z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa, Marchew, Pomidor, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Soczewica czerwona nasiona suche, Jogurt naturalny, Pietruszka liście 6. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa, składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka |
1. Herbata owocowa - 150.00g Rzodkiewka- 10.00g Miód pszczeli - 4.00g Budyń waniliowy- (wyrób własny) Ciastko owsiane kakaowe - 9.00g |
czwartek , 21.03.2024 r. | ||
śniadanie | Obiad | podwieczorek |
1. Chleb mieszany- 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 2. Chleb słonecznikowy - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka żytnia, woda, nasiona słonecznika, mąka pszenna, sól, cukier] 3. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 4. Cukier - 5.00g 5. Ogórek - 30.00g 6. Cytryna- 1.81g 7. Herbata czarna - 185.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 8. Otręby owsiane na mleku - 180.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Otręby owsiane 9. Marchew - 10.00g , sałata-5.00g 10. Filet z indyka- - 20.00g ( wykonanie własne), [składniki: filet z indyka, przyprawy, aromaty, sól] 11. Pomidor 25.00g |
1. Kopytka - 170.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Ziemniaki, Skrobia ziemniaczana, Mąka pszenna, Jaja 2. Mięso od szynki - 60.00g 3. Surówka z buraczka z kapusta kwaszoną z olejem słonecznikowym- 80.00g składniki: Burak, Kapusta kwaszona, Olej słonecznikowy 4. Zupa z kiszonych ogórków z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa, Marchew, Ogórek kwaszony, Mleko, Seler korzeniowy, Pietruszka korzeń, Por , Masło śmietankowe, Pietruszka 5. Kompot - 200.00g Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] |
1. Herbata owocowa - 150.00g składniki: Woda wodociągowa , Herbata owocowa w torebkach 2. Kajzerka - 25.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier] 3. Pomidor - 20.00g 4. Serek wiejski ziarnisty - 30.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Szczypiorek - 4.76g 6. ------------------- 7. Paluszki rybne z fileta z mintaja - 30.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Ryba, Soja i produkty pochodne, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne, Skorupiaki i produkty pochodne) [składniki: filet z mintaja 53%, panier sypki( mąka pszenna, sól, przyprawy, drożdże), woda , olej rzepakowy, mąka pszenna, grysik ryżowy, skrobia ziemniaczana, sól, ] 8. Bułka grahamka- 5.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna graham, mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól] |
Piątek, 22.03.2024 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Masło extra- 4.00g Ogórek - 30.00g Cukier - 5.00g Herbata czarna - 190.48g Marchew - 10.00g Szynkowa - 20.00g Pomidor - 25.00g , sałata Kajzerki - 45.00g (Zboża Zacierki na mleku - |
1. Ryż biały - 40.00g 2. Miruna- 50.00g (Ryba) 3. ------------ 4. Surówka z kapusty czerwonej z porem z sosem jogurtowo-majonezowym - 70.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Kapusta czerwona, Por, Jogurt naturalny, Cytryna, Cukier 5. Panierka - 25.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Olej rzepakowy, Bułka tarta, Mąka kukurydziana, Jaja 6. Zupa grochowa z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Groch nasiona suche, Masło śmietankowe, Pietruszka liście 7. Orzechy włoskie - 5.00g (Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne) 8. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa; [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] |
1. Herbata owocowa - 150.00g Rodzynki - 3.00g (Orzeszki ziemne Serek owocowy - 125.00g Rogal słodki - 33.00g (Mleko, |
Uwaga!!! ---- kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie, pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenu, w załączniku obok jadłospisu jest wykaz występujących w zakładzie alergenów przy produkcji potraw
Dyrektor Kierownik Kucharka