- Odwiedziny: 2505351
- Do końca roku: 251 dni
- Do wakacji: 64 dni
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Błędowie
-
Statystyki
-
Kalendarium
Czwartek, 2025-04-24
Imieniny: Bony, Horacji
Jadłospis
Jadłospis przedszkola poniżej jadłospisu szkoły.
Jadłospis. Szkoła od dn. 23.04 - 25.04.2025 r.
Poniedziałek , .04.2025 r. |
||
Obiad | ||
|
Wtorek, .04.2025 r. |
Obiad |
|
środa, 23.04.2025 r. |
Obiad |
1. Zrazy wołowe zawijane -110.00g ( gluten ), skład( mięso wołowe, ogórek kwaszony, papryka czerwona, |
czwartek, 24.04.2025 r. |
obiad |
1. Ciasto sernik- wypiek własny-100g( mleko łącznie z laktozą, jaja, gluten), skład; ser twarogowy, jaja, |
piątek, 25.04.2025 r. |
obiad |
1. Ziemniaki - 270.00g
|
Uwaga ; kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie
Pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenów, wykaz alergenów mogących
wystąpić przy przygotowywaniu posiłków do wglądu obok jadłospisu , lub u kierownika kuchni
Dyrektor Kierownik Kucharka
Jadłospis. Przedszkole od dn. 23.04-25.04.2025 r.
Poniedziałek, .04.2025 r. |
||
śniadanie |
Obiad |
podwieczorek |
Wtorek, .04.2025 r. |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
środa , 23.04.2025 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kakao na mleku- 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Kakao 2. Kajzerka - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier] 3. Bułka grahamka - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna graham, mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól] 4. Masło extra - 2.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Ser żółty - 10.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 6. Dżem - 2.00g 7. Kiwi- 50.00g 8. Cytryna - 1.91g 9. Herbata czarna bez cukru - 190.58g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 10. Cukier- 5.00g 11. Papryka czerwona - 10.00g 12. Pomidor- 30.00g 13. Naleśniki - 85.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Mąka pszenna, Jaja |
1. Kasza gryczana -40.00g 2. Sos - 40.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Woda wodociągowa, Cebula, Mąka wieloziarnista 3. Mięso od szynki b/k- 60.00g 4. Surówka z sałaty z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym - 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Sałata, Jogurt naturalny, [ Składniki , żywe kultury bakterii jogurtowych, wyprodukowano bez stosowania GMO], Rzodkiewka, Szczypiorek, Cukier 5. Zupa z kiszonych ogórków z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa, Marchew, Ogórek kwaszony, Mleko, Seler korzeniowy, Pietruszka korzeń, Por, Masło śmietankowe , Pietruszka liście 6. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] |
1. Mleko - 170.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 2. Ciasto biszkoptowe z jabłkami -90.00g (wypiek własny)(Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Jabłko, Jaja, Mąka pszenna , Cukier 3. Winogrono -50.00g |
czwartek , 24.04.2025 r. | ||
śniadanie | Obiad | podwieczorek |
1. Płatki owsiane na mleku- 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Płatki owsiane 2. Chleb pszenno- żytni 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 3. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 4. Cukier -5.00g 5. Pomidor- 30.00g 6. Wędzonka - 20.00g (Mleko, Gluten, Soja, Gorczyca i produkty pochodne), mięso wieprzowe stanowi 81% na 100g gotowego produktu 7. Cytryna- 1.94g 8. Herbata czarna bez cukru - 194.25g składniki: Woda wodociągowa , Herbata czarna w torebkach 9. Ogórek- 30.00g 10. Chleb słonecznikowy - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka żytnia, woda, nasiona słonecznika, mąka pszenna, sól, cukier] 11. Sałata -5.00g / papryka - 10g 12. Ser twarogowy półtłusty -15.00g (Mleko, łącznie z laktozą) |
1. Ryż biały - 40.00g składniki: Ryż biały , Olej rzepakowy 2. Schab w sosie ze śliwką - 80.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Schab wieprzowy bez kości, Śliwki suszone bez pestek, Cebula, Mąka wieloziarnista 3. Zupa z ciecierzycą z zieleniną- 250.00g (Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa , Marchew, Ciecierzyca, Pietruszka korzeń, Por, Seler korzeniowy, Cebula, Czosnek, Pietruszka liście 4. -------------------- 5. Surówka z ogórka z rzodkiewką z jogurtem naturalnym - 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Ogórek , Rzodkiewka , Jogurt naturalny 6. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa , Jabłko, Owoce mrożone [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] |
1. Herbata owocowa - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Kasza manna na mleku z musem truskawkowym - 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne) składniki: Mleko, Truskawki mrożone, Kasza manna , Cukier 3. Cykoria- 8.00g 4. Chrupki kukurydziane -7.00g / winogrono -50.00g |
Piątek, 25.04.2025 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Płatki jęczmienne na mleku - 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Płatki jęczmienne 2. Kajzerka - 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier] 3. Bułka grahamka- 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna graham, mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól] 4. Pomidor- 30.00g 5. Cukier -5.00g 6. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 7. Cytryna -1.89g 8. Banan - 60.00g 9. Salami - 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne, orzechy laskowe) 10. Ogórek - 30.00g 11. Sałata - 4.76g / papryka -10g |
1. Ziemniaki - 180.00g 2. Ryba w panierce - 80.00g (Jaja i produkty pochodne, Ryba, Zboża zawierające gluten) składniki: Ryba, Olej rzepakowy, Jaja, Bułka tarta, Mąka kukurydziana 3. Koper ogrodowy --2.00g 4. Surówka z białej kapusty z papryką z sosem jogurtowo majonezowym- 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Kapusta biała, Papryka czerwona, Jogurt naturalny, Majonez 5. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] 6. Zupa z ryżem pełnoziarnistym z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Marchew, Seler korzeniowy, Pietruszka korzeń, Por, Ryż brązowy, Masło śmietankowe, Pietruszka liście |
1. Herbata owocowa - 180.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Gofry wyrób własny - 100.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna, Woda wodociągowa, Jaja, Olej rzepakowy, Cukier, Sól z potasem; [składniki: sól morska jodowana z potasem o obniżonej zawartości sodu, 15% potasu, magnez] 3. Mandarynki - 50.00g 4. Ser twarogowy półtłusty- 40.00g (Mleko łącznie z laktozą) 5. Rzodkiewka - 10.00g |
Uwaga!!! ---- kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie, pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenu, w załączniku obok jadłospisu jest wykaz występujących w zakładzie alergenów przy produkcji potraw
Dyrektor Kierownik Kucharka