Publiczna Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Błędowie

05-620 Błędów

ul. Stary Rynek 9

tel./fax. 48 668 03 56

mail: sekretariat@bledow.edu.pl

Jadłospis

 Jadłospis przedszkola poniżej jadłospisu szkoły.

 Jadłospis. Szkoła od dn.  23.04 - 25.04.2025 r.

Poniedziałek , .04.2025 r.

Obiad

 

Wtorek, .04.2025 r.
Obiad

 

 

środa, 23.04.2025 r.
Obiad

1. Zrazy wołowe zawijane -110.00g ( gluten ), skład( mięso wołowe, ogórek kwaszony, papryka czerwona,
cebula, mąka wieloziarnista, olej rzepakowy, czosnek, przyprawy)
2. Zupa ogórkowa z zieleniną- 330.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki:
Ziemniaki, Marchew, Woda wodociągowa, ogórki kwaszone, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por,
Mleko, Masło extra, Pietruszka liście
3. Kasza gryczana- 70.00g
4. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, jaja, soja, gluten, mleko, gorczyca) składniki: Woda
wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka], Cukier
5. Gofry- wyrób własny-100g( jaja, gluten)skład, mąka pszenna, jaja, woda, olej rzepakowy, cukier, sól
6. Surówka z kapusty pekińskiej- 120.00g ( mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczyca, orzeszki ziemne,
orzechy, sezam, soja) składniki: kapusta pekińska, rodzynki, jogurt naturalny, majonez, cukier)

czwartek, 24.04.2025 r.
obiad

1. Ciasto sernik- wypiek własny-100g( mleko łącznie z laktozą, jaja, gluten), skład; ser twarogowy, jaja,
mąka pszenna, mleko, cukier, jogurt naturalny, masło osełka, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana,
cukier z wanilią)
2. Rosół z makaronem-350g ( seler, jaja, gluten) skład; woda wodociągowa, marchew, pietruszka, seler,
por, cebula, pietruszka liście, makaron jajeczny, udko kurczaka)
3. Ziemniaki z koperkiem- 270g
4. Bukiet warzyw- 110g( gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca, soja), skład warzywa w różnych
proporcjach, masło osełka)

piątek, 25.04.2025 r.
obiad

1. Ziemniaki - 270.00g
2. Ryba w panierce- 120.00g (Ryba, Zboża zawierające gluten , jaja) , skład ( ryba, jaja, bułka tarta,
mąka kukurydziana, olej rzepakowy)
3. -------------------------------------
4. Zupa grochowa z makaronem pełnoziarnistym z zieleniną- 350.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i
produkty pochodne, gluten) składniki: Woda wodociągowa, Marchew, groch , Pietruszka korzeń, Seler
korzeniowy, Por, Masło extra, Pietruszka liście, Makaron pełnoziarnisty , kiełbasa
5. Koper ogrodowy - 1.96g
6. -------------------------------
7. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, jaja, soja, gluten) składniki: Woda wodociągowa,
Jabłko, Owoce mrożone [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka], Cukier
8. Surówka z sałaty lodowej z rodzynkami z majonezem z jogurtem naturalnym - 100.00g (Mleko,
łącznie z laktozą, gorczyca, jaja, orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soja) składniki: Sałata lodowa,
Rodzynki, Majonez, Cukier, Jogurt naturalny

 

 

 

Uwaga ; kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie

Pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenów, wykaz alergenów mogących
wystąpić przy przygotowywaniu posiłków do wglądu obok jadłospisu , lub u kierownika kuchni

Dyrektor                     Kierownik              Kucharka

 

Jadłospis. Przedszkole od dn.  23.04-25.04.2025 r.

 

 

Poniedziałek, .04.2025 r.

 śniadanie

Obiad

podwieczorek

     

 

Wtorek, .04.2025 r.

                śniadanie

obiad

podwieczorek

     

 

środa , 23.04.2025 r.
śniadanie obiad podwieczorek
1. Kakao na mleku-
200.00g (Mleko, łącznie
z laktozą) składniki:
Mleko, Kakao
2. Kajzerka - 10.00g
(Zboża zawierające
gluten) [składniki:
mąka pszenna, woda,
drożdże, olej roślinny,
sól, cukier]
3. Bułka grahamka -
10.00g (Zboża
zawierające gluten)
[składniki: mąka
pszenna graham, mąka
pszenna, woda, drożdże,
cukier, sól]
4. Masło extra - 2.00g
(Mleko, łącznie z laktozą)
5. Ser żółty - 10.00g
(Mleko, łącznie z laktozą)
6. Dżem - 2.00g
7. Kiwi- 50.00g
8. Cytryna - 1.91g
9. Herbata czarna bez
cukru - 190.58g
składniki: Woda
wodociągowa, Herbata
czarna w torebkach
10. Cukier- 5.00g
11. Papryka czerwona -
10.00g
12. Pomidor- 30.00g
13. Naleśniki - 85.00g
(Mleko, łącznie z laktozą,
Jaja i produkty pochodne,
Zboża zawierające gluten)
składniki: Mleko, Mąka
pszenna, Jaja
1. Kasza gryczana -40.00g
2. Sos - 40.00g (Zboża zawierające
gluten) składniki: Woda
wodociągowa, Cebula, Mąka
wieloziarnista
3. Mięso od szynki b/k- 60.00g
4. Surówka z sałaty z rzodkiewką,
szczypiorkiem i jogurtem
naturalnym - 80.00g (Mleko,
łącznie z laktozą) składniki: Sałata,
Jogurt naturalny, [ Składniki ,
żywe kultury bakterii jogurtowych,
wyprodukowano bez stosowania
GMO], Rzodkiewka, Szczypiorek,
Cukier
5. Zupa z kiszonych ogórków z
zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie
z laktozą, Seler i produkty
pochodne) składniki: Ziemniaki,
Woda wodociągowa, Marchew,
Ogórek kwaszony, Mleko, Seler
korzeniowy, Pietruszka korzeń, Por,
Masło śmietankowe , Pietruszka
liście
6. Kompot - 200.00g ( Seler i
produkty pochodne, mleko, jaja,
soja, gluten, gorczyca) składniki:
Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce
mrożone [składniki: porzeczki
czerwone, aronia, truskawka, śliwka]
1. Mleko - 170.00g (Mleko,
łącznie z laktozą)
2. Ciasto biszkoptowe z
jabłkami -90.00g (wypiek
własny)(Jaja i produkty
pochodne, Zboża
zawierające gluten)
składniki: Jabłko, Jaja,
Mąka pszenna , Cukier
3. Winogrono -50.00g
czwartek , 24.04.2025 r.
śniadanie Obiad podwieczorek
1. Płatki owsiane na
mleku- 200.00g (Mleko,
łącznie z laktozą, Zboża
zawierające gluten)
składniki: Mleko, Płatki
owsiane
2. Chleb pszenno- żytni
35.00g (Zboża zawierające
gluten) [składniki: mąka
pszenna, naturalny zakwas
żytni( mąka żytnia, woda),
woda, sól, drożdże]
3. Masło extra - 4.00g
(Mleko, łącznie z
laktozą)
4. Cukier -5.00g
5. Pomidor- 30.00g
6. Wędzonka - 20.00g
(Mleko, Gluten, Soja,
Gorczyca i produkty
pochodne), mięso wieprzowe
stanowi 81% na 100g
gotowego produktu
7. Cytryna- 1.94g
8. Herbata czarna bez cukru
- 194.25g składniki: Woda
wodociągowa , Herbata czarna
w torebkach
9. Ogórek- 30.00g
10. Chleb słonecznikowy -
10.00g (Zboża zawierające
gluten) [składniki: mąka
żytnia, woda, nasiona
słonecznika, mąka pszenna,
sól, cukier]
11. Sałata -5.00g / papryka -
10g
12. Ser twarogowy półtłusty
-15.00g (Mleko, łącznie z
laktozą)
1. Ryż biały - 40.00g składniki:
Ryż biały , Olej rzepakowy
2. Schab w sosie ze śliwką -
80.00g (Zboża zawierające
gluten) składniki: Schab
wieprzowy bez kości, Śliwki
suszone bez pestek, Cebula,
Mąka wieloziarnista
3. Zupa z ciecierzycą z zieleniną-
250.00g (Seler i produkty
pochodne) składniki:
Ziemniaki, Woda wodociągowa
, Marchew, Ciecierzyca,
Pietruszka korzeń, Por, Seler
korzeniowy, Cebula, Czosnek,
Pietruszka liście
4. --------------------
5. Surówka z ogórka z
rzodkiewką z jogurtem
naturalnym - 80.00g (Mleko,
łącznie z laktozą) składniki:
Ogórek , Rzodkiewka , Jogurt
naturalny
6. Kompot - 200.00g ( Seler i
produkty pochodne, mleko,
jaja, soja, gluten, gorczyca)
składniki: Woda wodociągowa ,
Jabłko, Owoce mrożone
[składniki: porzeczki czerwone,
aronia, truskawka, śliwka]
1. Herbata owocowa - 200.00g
składniki: Woda wodociągowa,
Herbata owocowa w torebkach
2. Kasza manna na mleku z
musem truskawkowym -
200.00g (Mleko, łącznie z
laktozą, Zboża zawierające
gluten, Seler i produkty
pochodne) składniki: Mleko,
Truskawki mrożone, Kasza
manna , Cukier
3. Cykoria- 8.00g
4. Chrupki kukurydziane -7.00g /
winogrono -50.00g
Piątek, 25.04.2025 r.
śniadanie obiad podwieczorek
1. Płatki jęczmienne na
mleku - 200.00g
(Mleko, łącznie z laktozą,
Zboża zawierające
gluten) składniki: Mleko,
Płatki jęczmienne
2. Kajzerka - 35.00g
(Zboża zawierające
gluten) [składniki:
mąka pszenna, woda,
drożdże, olej roślinny,
sól, cukier]
3. Bułka grahamka-
10.00g (Zboża zawierające
gluten) [składniki: mąka pszenna
graham, mąka pszenna, woda,
drożdże, cukier, sól]
4. Pomidor- 30.00g
5. Cukier -5.00g
6. Masło extra - 4.00g
(Mleko, łącznie z
laktozą)
7. Cytryna -1.89g
8. Banan - 60.00g
9. Salami - 20.00g
(Mleko, łącznie z laktozą,
Soja i produkty
pochodne, Seler i
produkty pochodne,
Gorczyca i produkty
pochodne, orzechy
laskowe)
10. Ogórek - 30.00g
11. Sałata - 4.76g /
papryka -10g
1. Ziemniaki - 180.00g
2. Ryba w panierce - 80.00g
(Jaja i produkty pochodne,
Ryba, Zboża zawierające
gluten) składniki: Ryba, Olej
rzepakowy, Jaja, Bułka tarta,
Mąka kukurydziana
3. Koper ogrodowy --2.00g
4. Surówka z białej kapusty z
papryką z sosem jogurtowo
majonezowym- 80.00g
(Mleko, łącznie z laktozą,
Jaja i produkty pochodne,
Gorczyca i produkty
pochodne) składniki: Kapusta
biała, Papryka czerwona,
Jogurt naturalny, Majonez
5. Kompot - 200.00g (Seler i
produkty pochodne, mleko,
jaja, soja, gluten, gorczyca)
składniki: Woda wodociągowa,
Jabłko, Owoce mrożone
[składniki: porzeczki czerwone,
aronia, truskawka, śliwka]
6. Zupa z ryżem
pełnoziarnistym z zieleniną-
250.00g (Mleko, łącznie z
laktozą, Seler i produkty
pochodne) składniki: Woda
wodociągowa, Marchew, Seler
korzeniowy, Pietruszka korzeń,
Por, Ryż brązowy, Masło
śmietankowe, Pietruszka liście
1. Herbata owocowa - 180.00g
składniki: Woda wodociągowa,
Herbata owocowa w torebkach
2. Gofry wyrób własny - 100.00g
(Jaja i produkty pochodne, Zboża
zawierające gluten) składniki:
Mąka pszenna, Woda
wodociągowa, Jaja, Olej
rzepakowy, Cukier, Sól z potasem;
[składniki: sól morska jodowana z
potasem o obniżonej zawartości
sodu, 15% potasu, magnez]
3. Mandarynki - 50.00g
4. Ser twarogowy półtłusty- 40.00g
(Mleko łącznie z laktozą)
5. Rzodkiewka - 10.00g

 

 

 

 

Uwaga!!!   ---- kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie, pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenu, w załączniku obok jadłospisu jest wykaz występujących w zakładzie  alergenów przy produkcji potraw

 

Dyrektor                                      Kierownik                         Kucharka