- Odwiedziny: 2641370
- Do końca roku: 191 dni
- Do wakacji: 4 dni
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Błędowie
-
Statystyki
-
Kalendarium
Poniedziałek, 2025-06-23
Imieniny: Albina, Wandy
Jadłospis
Jadłospis przedszkola poniżej jadłospisu szkoły.
Jadłospis. Szkoła od dn. 16.06.-18.06.2025 r.
Poniedziałek , 16.06.2025 r. |
||
Obiad | ||
Chleb pszenno-żytni-10g ( gluten) |
Wtorek, 17.06.2025 r. |
Obiad |
Ziemniak - 270g z koperkiem |
środa, 18.06.2025 r. |
Obiad |
Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami z sosem jogurtowo majonezowym-120g( orzeszki ziemne,
|
czwartek, .06.2025 r. |
obiad |
|
piątek, .06.2025 r. |
obiad |
|
Uwaga ; kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie
Pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenów, wykaz alergenów mogących
wystąpić przy przygotowywaniu posiłków do wglądu obok jadłospisu , lub u kierownika kuchni
Dyrektor Kierownik Kucharka
Jadłospis. Przedszkole od dn. 16.06-20.06.2025 r.
Poniedziałek, 16.06.2025 r. |
||
śniadanie |
Obiad |
podwieczorek |
1. Masło extra - 4.00g (Mleko, Wędlina z indykiem- 20.00g Cytryna -2.00g Cukier- 5.00g Ogórek -30.00g Chleb pszenno-żytni 35.00g Chleb z ziarnem- 10.00g Pomidor - 30.00g Kasza manna na mleku- Sałata - 5.00g / papryka-10g |
1. Woda z cytryną - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Cytryna 2. Ser z masłem do naleśników - 60.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Ser twarogowy półtłusty, Masło śmietankowe 3. Ciasto naleśnikowe - 150.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Mąka pszenna typ 450, Jaja, Olej rzepakowy 4. Zupa ziemniaczana z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Jogurt naturalny, Koncentrat pomidorowy, Masło śmietankowe, Pietruszka liście , Czosnek 5. Truskawki - 75.00g (Seler i produkty pochodne) [składniki: truskawki mrożone 100%] 6. Marchew - 30.00g 7. Orzechy włoskie- 7.00g (Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne) |
1. Kajzerka - 35.00g Herbata owocowa - Masło extra - 2.50g Bułka grahamka - Arbuz- 100.00g Cykoria- 8.00g Szynka - 15.00g |
Wtorek, 17.06.2025 r. |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
1. Chleb pszenno-żytni- 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 2. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 3. Cytryna - 1.94g 4. Herbata czarna - 194.36g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 5. Cukier - 5.00g 6. Pomidor - 30.00g 7. Ogórek- 30.00g 8. Schab gaik - 20.00g (Zboża zawierające gluten, Soja) [składniki: schab wieprzowy bez kości 99,0% na 100g gotowego produktu, sól, przyprawy] 9. Płatki kukurydziane na mleku - 190.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Płatki kukurydziane 10. Chleb słonecznikowy -10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka żytnia, woda, nasiona słonecznika, mąka pszenna, sól, cukier] 11. Sałata- 5.00g 12. Kiwi -40.00g |
1. Ziemniaki - 180g 2. Koper ogrodowy- 1.94g 3. Surówka z marchewki z porem z majonezem - 80.00g (Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Marchew, Por, Majonez Kielecki 4. Zupa zacierkowa z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Marchew, Zacierka, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Masło śmietankowe [składniki: tłuszcz mleczny 52%, tłuszcz roślinny 15%, śmietanka pasteryzowana, olej roślinny rzepakowy, kultury bakterii mlekowych], Pietruszka liście 5. Mięso z piersi kurczaka bez skóry- 55.00g 6. Panierka - 30.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Olej rzepakowy, Jaja, Bułka tarta , Mąka kukurydziana 7. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone |
1. Herbata owocowa - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Kakao na mleku - 180.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Kakao 3. Chałka - 40.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, [składniki: Zaplatane ciasto drożdżowe, składniki- mąka pszenna , woda, cukier, oleje roślinne( palmowy, częściowo utwardzony palmowy, rzepakowy), woda drożdże, cukier, sól, jaja] . 4- cykoria - 5.00g 4. – arbuz- 70g |
środa , 18.06.2025 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kakao na mleku - Masło extra - 4.00g Ser żółty - 20.00g Dżem - 3.00g Cytryna- 2.05g Herbata czarna - Papryka czerwona- Pomidor- 30.00g Kajzerka - 40.00g Bułka grahamka - Sałata- 5.00g Cukier - 5.00g |
1. Mięso od szynki b/k - 50.00g 2. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone 3. Kasza gryczana- 40.00g 4. Dodatki do pulpeta w sosie pomidorowym - . 15.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Otręby owsiane, Cebula, Skrobia ziemniaczana, Koncentrat pomidorowy, Jaja, Czosnek 5. Zupa fasolowa z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Ziemniaki, Marchew, Fasola biała nasiona, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Masło śmietankowe, Pietruszka liście, Czosnek 6. 7. Ogórek -50g |
1. Mleko - 170.00g (Mleko, łącznie z Herbata owocowa - 150.00g Gofry - 90.00g (Jaja i produkty Rodzynki - 5.00g (Orzeszki |
czwartek , .06.2025 r. | ||
śniadanie | Obiad | podwieczorek |
Piątek, 20.06.2025 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kajzerka - 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier] 2. Bułka grahamka - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna graham, mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól] 3. Pomidor- 30.00g 4. Cukier -5.00g 5. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 6. Cytryna- 1.91g 7. Zacierki na mleku - 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą, jaja, zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Zacierka jajeczna 8. Ogórek - 30.00g 9. Sałata- 4.72g 10. Żywiecka - 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, jaja) [składniki: 100g gotowego produktu wyprodukowano ze 118 g mięsa wieprzowego] 11. Rodzynki - 10.00g (Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne, Nasiona sezamu i produkty pochodne, Orzechy (orzech włoski)) [składniki: opakowanie zawiera ;rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy, zawartość soli w produkcie wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu] 12. Orzechy włoskie - 10.00g (Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne) |
1. Koper ogrodowy- 1.91g 2. Kompot - 200.00g (Seler i produkty pochodne, mleko, jaja, soja, gorczyca, gluten) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone 3. Fasolka szparagowa z marchewką mini ( mrożone)-80g ( mleko, jaja, soja, gluten, seler, gorczyca) 4. Ziemniaki - 180.00g 5. Miruna - 55.00g (Ryba) 6. Panierka- 30.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Olej rzepakowy, Jaja, Bułka tarta, Mąka kukurydziana 7. Zupa krupnik z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa , Marchew , Pietruszka korzeń, Por, Seler korzeniowy , Kasza jaglana, Masło śmietankowe, Pietruszka liście |
1. Herbata owocowa - Jogurt owocowy - Rogal słodki - 33.00g -------------- Cykoria - 5.00g |
Uwaga!!! ---- kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie, pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenu, w załączniku obok jadłospisu jest wykaz występujących w zakładzie alergenów przy produkcji potraw
Dyrektor Kierownik Kucharka